Project: Vegan Ice Creams

Vegan Ice Creams: wil jij bijdragen aan het ontwikkelen / op de markt zetten van veganistisch ijs?

Instapniveau

Alle niveaus mogelijk.

Studierichtingen

Vele mogelijkheden, bijvoorbeeld: Economie en Bedrijfskunde, Ondernemingsrecht, Food Technology, Scheikunde

Start

Nu beschikbaar

Duur

Geen limiet

Opdrachtgever

The Lickin’ Company

Locatie

Amsterdam

Opdracht beschrijving

Ondernemer Edwin van Voort had een droom om veganistisch ijs te ontwikkelen. Na vele experimenten is hij er in geslaagd een product te creëren dat haast niet van ijs op basis van zuivel te onderscheiden is. Inmiddels ligt het ijs van zijn duurzame start-up The Lickin’ Company in de schappen van 300 winkels.

In de bedrijfsvoering wordt er rekening gehouden met het behalen van verschillende duurzaamheidstargets. Daarnaast wordt de helft van de winst gedoneerd aan goede doelen.

Nu kan jij Edwin helpen met het vernieuwen van de ijswereld.

Voor meer informatie over het ijs: The Lickin’ Company – Vegan ice creams | The Lickin’ company (thelickincompany.com)

De onderzoeksvraag is:

Voor deze opdracht hebben we verscheidene onderzoeksvragen. Aangezien het hier gaat om een beginnende duurzame onderneming kan er veel onderzocht worden.

Hierbij kan je denken in scheikundige richtingen (hoe kan veganistisch ijs dichter bij ijs op basis van zuivel komen op moleculair vlak?) maar ook bijvoorbeeld bedrijfskundige (hoe ontwikkel je een duurzame bedrijfstructuur?).

Er is veel mogelijk, mocht je zelf ideeën hebben in welk vakgebied dan ook, twijfel niet om ons te contacteren!

Mogelijke deelvragen zijn:

Onderzoeksvragen waar aan gedacht kan worden:

  • Hoe kan de moleculaire structuur van veganistisch ijs verbetert worden?
  • Welke verbeterpunten zijn er mogelijk in de supply chain van The Lickin’ Company?
  • Hoe kan een bedrijfsstructuur opgezet worden om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering in de toekomst duurzaam blijft ongeacht welke aandeelhouders er zijn?
  • Bereken van de klimaatimpact en milieu-impact van het veganistische ijs, waarbij bijvoorbeeld gekeken wordt naar een vergelijking met roomijs op basis van koemelk.
  • Het berekenen van de klimaat en milieu impact van de toeleveringsketen

Voor meer info:

Roos van Maanen, Dr | Projectmanager Amsterdam Green Campus

Science Park 904 | kamer C2.221B |1098 XH Amsterdam

m: +31 6 30656518
mail: r.vanmaanen@uva.nl

Foto1>
Scrolling Image Frame
Foto2>
Scrolling Image Frame