
15 dec Symposium 2020: Personalized Food Tables
Symposium Personalized Food Tables
28 januari 2020
Hebben we persoonlijke chef-koks nodig om de ziekte van Crohn te overwinnen? Of een colitis – Hello Fresh – box? Kunnen we ‘Happy Ageing’ beïnvloeden door de smaak en textuur van producten aan te passen? En hoe zit het met gedrag en voedselopname in steden? Hoe creëer je een gezonde omgeving voor jongeren?
Deze vragen zijn besproken tijdens ons jaarlijkse symposium. Blik op deze pagina met ons terug op deze interessante dag.
Programma
- 12.30h You are welcome in central hall Science Park 904
- 13.00h Opening Wil Bekkering, Director Aeres Hogeschool Almere (lecture hall C0.05)
- 13.30h How enriched diets with micronutrients or fatty acids protect against early life stress-induced effects, Aniko Korosi (UvA/SILS)
- 14.00h Presentation Table 1: Feike van der Leij, Inholland
- 14.15h Effect of feces transplantation on disease and behavior, Ilias Attaye, UMC
- 14.45h Presentation Table 2: Johan van Limbergen, UMC
- 15.00h Presentation Table 3: Elise Gieling, AERES Almere
- 15.15h Break
- 15.45h A new diet (Crohn’s disease Exclusion Diet) to change the composition of your microbiome, Johan van Limbergen, UMC
- 16.15h Presentation Table 4: Sigrid Wertheim-Heck, WUR-Aeres.
- 16.30h Personalized nutrition and health, New business development, Nard Clabbers TNO
- 17.00h Music & drinks
Terugblik op het symposium
Algemene informatie
Jaarlijks organiseert Amsterdam Green Campus een symposium om haar onderwijspartners, overheid en ondernemers samen te brengen binnen een overkoepelend thema. Dit jaar werd gesproken over gepersonaliseerde diëten.
Bekijk hier enkele presentaties van het symposium en laat je inspireren!
Presentatie van Illias Attaye (Amsterdam UMC) over ‘Fecal microbiota transplantation as a treatment’.
Presentatie van Nard Clabbers (PNH, TNO) over ‘Personalised nutrition and health’.


