Voortgang Anna’s Ruigte: Van zompig rietland tot stadslandbouw

Voortgang Anna’s Ruigte: Van zompig rietland tot stadslandbouw

Binnenkort verandert de 1,5 hectare grond tussen Café Polder en Science Park van rietland in stadlandbouw. Vanaf 5 september gaan de graafmachines het gebied op en grote hoeveelheden grond worden verplaatst. Sloten krijgen geleidelijke oeverranden en sommige stukken worden ingericht voor permacultuur. Anna’s Ruigte en Tuin krijgt vorm.

Het idee van Anna’s Ruigte is dat het een plek wordt waar de gemeenschap van Science Park biodiversiteit stimuleert en actief kennis genereert en deelt over natuur en alternatieve vormen van landbouw. Onder de naam: Anna’s Tuin, voor experimenten met permacultuur, en de Ruigte voor natuurbeleving, onderzoek, educatie en ontmoeting.

Er is een lange weg afgelegd om dit project gerealiseerd te krijgen. Van educatie-, communicatie- en continuïteitsplannen, tot meedingen voor het beste groeninitiatief van Noord-Holland. Lovende woorden en veel aansporing van buitenaf, maar soms ook frustratie als de voortgang uitbleef.

Maar nu is het zo ver. De initiatiefnemers starten met het maken van het ontwerp voor de tuin en het klaarmaken van de grond voor het groeiseizoen van 2017.

Meedoen?

Iedereen die wil meewerken mag aanhaken, want het wordt een grote klus die de initiatiefnemers graag met alle Science Park bewoners willen klaren. En voor de toeschouwer, zet een grote cirkel in je agenda bij het begin van de lente, want dan gaat Anna’s Ruigte samen met partners, waaronder Café Polder een groot feest vieren om Anna’s Tuin en Ruigte te openen.

Volg het blog van Anna’s Tuin en Ruigte om op de hoogte te blijven