Vacature: Stagiaire Communicatiemedewerker Amsterdam Green Campus

Vacature: Stagiaire Communicatiemedewerker Amsterdam Green Campus

Leer jij het vak bij Amsterdam Green Campus?

Wil jij graag aan de slag voor je studiegenoten, wetenschappers en maatschappelijk relevante thema’s? Dat kan! Want een stage bij Amsterdam Green Campus betekent dat je met verschillende aspecten van het communicatievak te maken zult krijgen en kennis maakt met ons werk voor drie onderzoeksinstituten van de Faculteit Natuur-, Wiskunde en Informatica, hogescholen Inholland, Vilentum en  Amsterdam, en groene MBO-opleidingen Wellantcollege en Clusius College. We werken aan maatschappelijke uitdagingen zoals hoe we meer jongeren kunnen laten kiezen voor een groene opleiding,  deze jongeren interessantere stages bij bedrijven kunnen volgen en hoe we bedrijven kunnen verleiden samen met het onderwijs mooie onderzoeksprojecten op te zetten. Green staat voor ons niet alleen voor planten, maar ook voor duurzame chemie, circulaire economie en versterking van biodiversiteit.  We zijn een startend team waardoor je de mogelijkheid krijgt om onder begeleiding – maar ook steeds zelfstandiger – mee te werken aan diverse en uiteenlopende projecten en daarmee iets blijvends te realiseren. Je bent omringd door communicatie- en pr-professionals van de Faculteit FNWI die je graag meenemen in hun ervaringen en je de eerste kneepjes van het vak willen leren. We zijn kritisch in onze selectie, want onze stageplek willen we vooral toekennen aan een echt talent.

De stageplek
Tijdens je stageperiode, zal je meewerken met het team (voorzitter/hoogleraar, programmadirecteur, accountmanager, subsidie-adviseur) en het netwerk rondom zoals de verschillende instituten en andere onderwijsinstellingen. We zijn een gedreven, informeel en professioneel team. Wij zorgen vanzelfsprekend voor goede begeleiding door de afdeling Communicatie (FNWI) en de kans op gerichte en waardevolle werkervaring op te doen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een zelfstandige opdracht uit te voeren. Je werkt onder aansturing van de programmadirecteur bij de afdeling Communicatie

De werkzaamheden
De werkzaamheden zijn globaal te splitsen in een beleidsmatig en een uitvoerend deel. Het beleidsmatige gedeelte richt zich op het, onder supervisie, formuleren van een communicatieplan en het uitvoerende deel uit het schrijven en plaatsen van artikelen op de website en het opstellen van nieuwsbrief. Meer gespecifieerd:

Beleidsmatig:

  • Amsterdam Green Campus is een samenwerkingsverband van drie onderzoeksinstituten van FNWI, drie hogescholen en twee groene beroepsopleidingen. Het samenwerkingsverband richt zich op het sneller laten doorstromen van wetenschappelijke kennis naar HBO en MBO en anderzijds om vragen die de samenleving, inclusief bedrijfsleven heeft (Challenges) te helpen op te lossen. Om deze taken goed te vervullen is effectieve communicatie essentieel, waarbij zowel interne als externe partners belangrijk zijn. Het Communicatieplan geeft ons daartoe de kaders.
  • Uitwerken huisstijl. In de website zijn alle ingrediënten aanwezig voor de uitwerking  van een huisstijl voor briefpapier, nieuwsbrief, visitekaartjes en dergelijke. Heb jij de vaardigheden om de huisstijl te implementeren ?
  • Voorstellen tot het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en het vergroten van het bereik van de website.

Uitvoerend:

  • Het schrijven van artikelen voor op de website.

Functie eisen

Wij vragen
Wij zoeken iemand met een grote mate van zelfstandigheid met een hands-on mentaliteit die zich thuis voelt op het Science Park. Je bent van nature gedreven, nieuws- en leergierig en je bent resultaatgericht. Vanzelfsprekend heb je een overtuigende interesse in communicatie, media en pr.

Jij biedt
Een uitstekende beheersing van het Nederlands (in woord en schrift!) en je hebt ook kennis van het beheer van websites. Je HBO of universitaire studie is richting media, communicatie, digital, marketing of pr.

Jouw talent
Je bent het goedgehumeurde proactieve type en je vindt het een uitdaging om zelfstandig aan de slag te gaan. Je hebt net als de rest van het team een pioniersmentaliteit en combineert visievorming met ad-hoc activiteiten. Je ‘klimt’ makkelijk in de telefoon en bent een soepele gesprekspartner. Je bent accuraat en zorgvuldig, hebt oog voor kwaliteit en durft initiatief te nemen.

Wat wij je bieden

Wij bieden
Een leerzame, drukke en uitdagende stage bij een internationaal topbureau binnen een energiek, informeel en professioneel team. Wij zorgen voor een goede begeleiding en geven je de kans om gerichte en waardevolle werkervaring op te doen.

De voorwaarden
Het betreft een meewerkstage voor 32 – 40 per week.

Je ontvangt een meewerkstagevergoeding (o.b.v. 40 uur p/w) van € 275,- bruto per maand.

Informatie en aanmelden:

mevr. Coralie Pluut
hoofd communicatie FNWI
c.f.pluut@uva.nl