Vacature Onderzoekmedewerker Biotoetsen (C4B)

Vacature Onderzoekmedewerker Biotoetsen (C4B)

Voor het project ‘Centrum voor Biotoetsen (C4B)zijn wij op zoek naar een enthousiaste en zelfstandige onderzoekmedewerker met interesse in biotoetsen.

Een groep van elf bedrijven uit de sierteeltsector heeft zich rondom het thema ziekteresistentie verenigd in het Centrum voor Biotoetsen (C4B) om de benodigde innovaties te verwezenlijken.

Deze samenwerking is erop gericht om voor een breed scala aan gewassen voor de belangrijkste ziektes en plagen betrouwbare, objectieve biotoetsen te ontwikkelen.

Een belangrijke innovatie in dit project is het opzetten van een centrale collectie aan referentie pathogenen en plantenrassen die essentieel zijn voor betrouwbare biotoetsen.

Jij gaat voor en met hen de protocollen voor de biotoetsen op kleine schaal ontwikkelen

De onderzoekmedewerker zal de volgende taken op zich nemen:

 

  • Het verzamelen van literatuurkennis met betrekking tot infectieproces, resistentie/ vatbaarheid, variatie in het pathogeen, variatie in de gastheerplant, bestaande biotoetsen en genetica.
  • Het in samenwerking met de projectleden uitwerken van 6 ‘belager-plant interacties’ in praktisch toepasbare protocollen.
  • Het met proefstations uitwerken van deze protocollen tot testuitvoeringen onder gereguleerde klimaatomstandigheden voor veredelingsbedrijven/programma’s.
  • Het opbouwen, beheren en beschikbaar maken van een virtuele collectie van pathogenen, plaaginsecten en referentierassen (wat is waar beschikbaar).
  • Op de projectpagina is meer informatie te vinden over het project en de verschillende aspecten die worden geanalyseerd.

Voor meer info kunt u contact opnemen met R.vanmaanen@uva.nl