Vacature Analist Biotoetsen

Vacature Analist Biotoetsen

Nieuwe vacature: Analist Biotoetsen

Faculteit: Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Opleidingsniveau: HBO

Functietype: Ondersteunend beheer personeel

Sluitingsdatum: 18.12.2022

Vacaturenummer: 10891

 

Vind jij het interessant om te werken in zowel de wetenschap als in het bedrijfsleven? En zoek je een baan waarbij je kan werken aan ziekteresistentie van sierteeltgewassen? Dan komen we graag met je in contact!

Een groep van elf bedrijven uit de sierteeltsector heeft zich rondom het thema ziekteresistentie verenigd in het Centrum voor Biotoetsen (C4B) om de benodigde innovaties te verwezenlijken. De Universiteit van Amsterdam ontwikkelt samen met deze bedrijven en de Amsterdam Green Campus betrouwbare objectieve biotoetsen voor verschillende sierteelt gewassen en hun belangrijkste ziektes en plagen. Dit project wordt gesubsidieerd door de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Een belangrijke innovatie in dit project is het opzetten van een centrale collectie aan referentie pathogenen en plantenrassen die essentieel zijn voor betrouwbare biotoetsen. Wij zijn op zoek naar een analist die voor en met hen de protocollen voor de biotoetsen op kleine schaal gaat ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Je gaat protocollen ontwikkelen voor biotoetsen van verschillende plant-pathogeen combinaties. Je ontwerpt de biotoetsen op  basis van onderzoeksgegevens uit literatuur met betrekking tot infectieproces, resistentie/ vatbaarheid, variatie in het pathogeen, variatie in de gastheerplant. Je kunt daarbij steun verwachten van onderzoekers uit de onderzoeksgroep Moleculaire Fytopathologie. Je coacht en begeleidt op vak inhoud de medewerkers van de deelnemende bedrijven en coördineert de uit te voeren werkzaamheden.

Jouw profiel

Het werken in een klein team binnen een grote organisatie vergt gevoel voor verhoudingen, samenwerking en assertiviteit. Je neemt initiatief, bent doortastend in het oppakken en afronden van zaken en kan je verplaatsen in de wensen van de bedrijven. Je hebt uitstekende organisatorische vaardigheden, jij kan meerdere ballen in de lucht houden zonder het overzicht te verliezen. Je ziet kansen waar anderen afhaken en durft ook nee te zeggen. Communicatief ben je sterk, je maakt makkelijk contact.

Ervaring
•    minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van Fytopathologie, Virologie, Entomologie of Plantenfysiologie;
•    ervaring met het uitvoeren van biotoetsen;
•    je bent in bezit van een rijbewijs en gewend te rijden.

Ons aanbod

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 22.8 uur per week voor een periode van 12 maanden. De gewenste startdatum is zo snel mogelijk.

Het bruto maandsalaris, gebaseerd op een 38-urige werkweek en afhankelijk van relevante werkervaring, varieert van € 2.471 tot € 3.336 (schaal 7). Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Het UFO-profiel Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker 4 is van toepassing. De cao Universiteiten van Nederland is van toepassing.

Naast het salaris en de inspirerende omgeving op Science Park bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:
•    232 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op fulltime);
•    een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
•    een pensioen bij ABP, waar de UvA voor tweederde aan bijdraagt.

Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Over ons

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 30.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000, verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.800 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 8.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een instituut van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De ongeveer 240 medewerkers werken in 16 onderzoeksgroepen die onderzoek doen op één van de 4 thema’s: Green Life Sciences, Microbiology, Cell & Systems Biology en Neuroscience.

Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen?

Met vragen over deze vacature kun je terecht bij:

T: +31 0630656518

Sollicitatie

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. Alle documenten naast je cv ontvangen we graag in één .pdf bestand voor 18 december 2022.

•    een cv met weergave in maanden (niet alleen jaren) met betrekking tot opleiding en ervaring;
•    motivatiebrief;

Op grond van de Nederlandse wetgeving is de UvA voor niet-wetenschappelijke functies verplicht te werven binnen de EU. Als je geen EU-burger bent (inclusief Noorwegen en Zwitserland) heeft het geen zin om te solliciteren. Alleen complete sollicitaties worden in behandeling genomen.

 

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.