‘Systeembenadering Urban Green’ afgerond

‘Systeembenadering Urban Green’ afgerond

Met inspirerende sprekers en innovatieve onderwijskoffers hebben we op 2 juli we het KCNL-project Systeembenadering Urban Green afgerond. Ton de Nijs van het RIVM sprak over de waarde van groenblauwe infrastructuur in Amsterdam. Vervolgens vertelde Matthijs ten Berge over leren & innoveren binnen het project Knowledge Mile Park. Sander van Voorn, Programmamanager in de Gemeente Almere, gaf een inkijk in Almere, de Groene en Gezonde Stad. De presentaties vind je hier.

Het door Debora Treep en Natascha van den Ban van Wellant ontwikkelde onderwijs binnen dit  KCNL-project werd met oh ’s en ah’s ontvangen. Met de twee opgeleverde houten onderwijskoffers hebben we innovatief en interactief onderwijs in handen! De opleiding In- & Outdoor Styling van het Clusius College gaat hier vanaf de herfstvakantie zes weken mee aan de slag. Docenten Joosie Wijnen en Marjolijn de Bruin waren zeer enthousiast over het lesmateriaal.

Deze vorm van onderwijs heeft drie grote voordelen:

  • Het lesmateriaal is zowel geschikt voor een workshop van een halve dag als voor een tien-weekse lessenserie.
  • Het lesmateriaal (vooral de eerste koffer) is voor alle opleidingen geschikt, dus ook voor technische of sociale opleidingen.
  • Het lesmateriaal biedt handvatten voor zelfstandig leren op verschillende niveau’s , mening vorming, integrale aanpak van een thema en samenwerking.

De koffers kunnen via de Amsterdam Green Campus worden opgevraagd. Voor meer inhoudelijke informatie mailt u naar Debora Treep.