Next Level Sierteeltveredeling

Next Level Sierteeltveredeling

Next Level Sierteeltveredeling

Een gezamenlijke aanpak voor duurzame productie van sierteeltgewassen in de sierteelt.

De druk op telers neemt toe om bloemen en planten op de markt te brengen zonder residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Het ontwikkelen van nieuwe, duurzame gewassen kost veel tijd. Op de gebruikelijke manier 10 tot 20 jaar. Zolang heeft de sector niet. Met de inzet van de moderne veredelingstechnieken zoals kennis van het DNA kan de tijd gehalveerd worden.
Omdat het toepassen van de nieuwste technologie├źn in de sierteelt kennis- en kapitaalintensief is, is samenwerking nodig. Tussen sierteeltveredelaars onderling, met ketenpartijen, kennisinstellingen en overheden. Vandaar dat Amsterdam Green Campus samen met sierteelt-greenports Boskoop, Duin-en Bollenstreek en Aalsmeer, branche-organisatie Plantum, Bloemenveiling FloraHolland en topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen in een Position Paper oproepen tot een gezamenlijk aanpak.
Op 7 november is de Position Paper in aanwezigheid van mede-opdrachtgevers gedeputeerden Adri Bom-Lemstra (Zuid-Holland) en Jaap Bond (Noord-Holland) gepresenteerd aan het Boskoop Beraad (een landelijk overleg van greenports, ondernemers en andere stakeholders in de tuinbouw). Uitwerking van Next Level Sierteeltveredeling is nu onderdeel van een gezamenlijk Kennis & Innovatie Agenda en initiatieven zijn genomen om tot een uitvoeringsprojecten te komen.

Wilt u meer weten of heeft u interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met:

Gerard Kooiman
g.j.m.kooiman@uva.nl
06-52505965

FlyerNext-Level-Sierteeltveredeling

 

 

Download de Position Paper Next Level Sierteeltveredeling