Greenport Holland Conferentie bij Amsterdam Green Campus

Greenport Holland Conferentie bij Amsterdam Green Campus

Dit jaar is Amsterdam Green Campus mede-organisator van de Greenport Holland Conferentie, dat in het teken staat van Europa.

Europa en de Nederlandse tuinbouw hebben elkaar veel te bieden; nu en in de toekomst. De tuinbouwproducten en -bedrijven bieden duurzame oplossingen voor Europese uitdagingen zoals het leefbaar houden van de steden, voldoende gezonde en veilige producten en snelle ontwikkeling van betere tailor-made rassen. Europa is net zo belangrijk voor de Nederlandse tuinbouw.

Zo hebben Hollandse tomaten, Spaanse olijven en Italiaanse anjers te maken met dezelfde EU-regelgeving; alles voor dezelfde consument. Daar hebben we als sector profijt van, maar ook wel eens last.

Kent u de kansen die Europa biedt voor de Nederlandse tuinbouw? Welke thema’s spelen er in Europa? Welke antwoorden heeft de Nederlandse tuinbouw daarop? En hoe heeft u als ondernemer met Europa te maken? Dit zijn vragen die tijdens de conferentie centraal staan. Europarlementariër en agrariër Jan Huitema praat u bij over het belang van Europa voor de tuinbouw. Collega-ondernemers vertellen over hoe Europa invloed heeft op hun bedrijf, welke kansen en belemmeringen het geeft. Tuinbouwlobbyisten geven een inkijkje in het centrum van de macht: Brussel.

Wilt u in één middag bijgepraat worden, kom dan naar de conferentie. Reserveer datum en tijd alvast in uw agenda. Of meld u meteen aan. Registratie is op volgorde van binnenkomst (vol=vol). De conferentie is gratis, maar aanmelden is niet vrijblijvend. De uitnodiging met het programma volgt.

Over de Greenport Holland Conferentie

Eén keer per jaar spreken bestuurders, ondernemers, onderzoekers en docenten uit de Nederlandse tuinbouw elkaar tijdens de Greenport Holland Conferentie. Dit jaar is Amsterdam Green Campus samen met Greenport Holland, Greenport Aalsmeer en provincie Noord-Holland organisator van dit evenement dat op 30 mei vanaf 14.30 uur  in het gebouw van de UvA Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (Science Park 904) plaatsvindt.

Greenport Holland is zowel de naam van het Nederlandse tuinbouwcluster als de naam van de belangenvereniging van het tuinbouwbedrijfsleven. Als zodanig is Greenport Holland ook gesprekspartner van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Tuinbouworganisaties van telers, veredelaars, toeleveranciers, veilingen, exporteurs, groothandelaren en financiële instellingen nemen aan het overleg deel.