Biodiversiteit in het zonnetje!

Biodiversiteit in het zonnetje!

Even stilstaan bij biodiversiteit

Bij AGC is biodiversiteit een belangrijk thema, zo zijn er binnen ons bestand verschillende projecten die zich richten op biodiversiteit, zijn wij structureel onderdeel van de academische werktafel urban ecology and nature based solutions en hebben wij allemaal een groot hart voor planten en dieren.

Wij zorgen ook voor de nodige kruisbestuiving tussen biodiversiteitsinitiatieven. Vorige week kwamen tuin- en akkerbouwstudenten van Vonk via het project Biodivers perspectief op bezoek bij het IBED om te ervaren hoe onderzoek wordt gedaan op de universiteit. Studenten werden rondgeleid door kassen, laboratoria en gingen in gesprek over het duurzame bloemkoolproject. Ze onderzochten ook bodemmonsters die ze zelf hadden meegebracht. #project Met dank aan Marije van der Thiel voor het mooie filmpje!

 

Daar blijft het bij Biodivers Perspectief niet bij! Onlangs liepen studenten van o.a. Vonk op de dag van de biodiversiteit mee met de kruiwagenmars voor appelboompjes. Deze werden geplant op school. In de woorden van Vonk: ‘Deze symbolische actie staat voor de toekomst, vruchtbaarheid en het levendige bovengrondse netwerk van toekomstige boeren en tuinders’. Wat een toffe actie!