Knowledge Mile Park

Knowledge Mile Park

Knowledge Mile Park (Leren en Innoveren)

Instapniveau

MBO, HBO en WO projecten

Duur

2019 tot op heden

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Projectbeschrijving

De Knowledge Mile strekt zich uit over een centraal deel van Amsterdam en loopt van het IJtunnel tot aan het Amstelplein. De twee belangrijkste straten in het gebied zijn de Wibaut- en Weesperstraat: een geografische dwarsdoorsnede van de stad waar grootstedelijke vraagstukken voor het oprapen liggen. Zo kampt de Knowledge Mile onder meer met luchtverontreiniging en extreme regenval.

In 2019 hebben de bedrijveninvesteringszone (BIZ) van de Knowledge Mile met de gemeente Amsterdam concrete stappen gezet in het project Knowledge Mile Park. Onder deze noemer werken ze samen met andere partners aan het verbeteren van het leef- en werkklimaat in het gebied. Zo werken ze aan het zichtbaar vergroenen van de openbare ruimte en gevels en nemen ze andere duurzame maatregelen zoals de plaatsing van zonnepanelen en waterbergingen.

Middels verschillende studentprojecten denken studenten mee over duurzame oplossingen voor dit deel van de stad Amsterdam. Op deze pagina zijn alle resultaten te vinden.

Resultaten 2020 - 2021

Eerste semester:

 

Tweede semester:

Resultaten 2019 - 2020

Voor meer info:

Roos van Maanen, Dr | Projectmanager Amsterdam Green Campus

Science Park 904 | kamer C2.221B |1098 XH Amsterdam

m: +31 6 30656518
mail: r.vanmaanen@uva.nl

Kennisdeeldagen

Bekijk hieronder de aftermovie van het mini-symposium in juni 2021. Tijdens het mini-symposium presenteerde alle studenten hun resultaten!

Knowledge Mile Park>
Scrolling Image Frame
>
Scrolling Image Frame

Beschikbare KMP opdrachten