Docentendag

Docentendag

Docentendag AERES Almere

11/10/2022

Voedsel op niet dierlijke basis

De dag in vogelvlucht

We staan voor een grote uitdaging als het aankomt op voedsel. Hoe gaan we iedereen nu en in de toekomst op een goede manier blijven voeden? De eiwittransitie is net als de energietransitie een steeds bekender begrip. Wat als we zouden overstappen op een plantaardiger dieet?

Docenten vanuit de verschillende AERES locaties kwamen in Almere bijeen om met dit thema aan de slag te gaan. Verschillende sprekers gaven hun perspectief op het voedselsysteem van de toekomst en de eiwittransitie. Zo passeerden Esther Veen (lector AERES), Lenno Munnikes (Flevocampus), Samantha Joosten (Studio Fava) en Marcus de Goffau (Sanger Institute) de revue.

Maar we hebben niet alleen stilgezeten.. In de proefkeuken van AERES hebben we de handen uit de mouwen gestoken om bier te brouwen en groenten te fermenteren. We wachten nog op de uitnodiging van de proeverij!

Al met al was de docentendag een groot succes! De reacties van de deelnemers waren erg positief. In het voorjaar van 2023 zal er weer een docentendag worden georganiseerd, ditmaal over duurzame bodems.

Impressie 

Zie hieronder enkele foto’s en presentaties.

Algemene informatie

Datum
11-10-2022

Projectleider
Aeres Hogeschool Almere