Digitaal museum: Corona in de stad Amsterdam

Digitaal museum: Corona in de stad Amsterdam

Corona in de stad Amsterdam: effecten op dier en natuur

Instapniveau

hbo/wo

Studierichtingen

Toegepaste biologie/biologie/lerarenopleiding biologie

Start

Available now

Duur

minimaal 3 mnd

Opdrachtgever

Amsterdam Museum

Locatie

Amsterdam

Opdracht beschrijving

In de digitale tentoonstelling Corona in de Stad toont het Amsterdam Museum de impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en haar bewoners. Honderden Amsterdammers en Amsterdamse organisaties delen in deze tentoonstelling  hun foto’s, video’s, teksten en audiofragmenten over deze periode. Van ontroerende reportages van bezoek op afstand aan naasten tot verstilde foto’s van de lege stad; van aangrijpende berichten vanuit de vitale sectoren tot creatieve verbeeldingen van het leven in quarantaine.

Tot nu toe gaat het in de tentoonstelling vooral over lege pleinen en straten en hoe mensen met de nieuwe situaties omgaan.  Maar wat zijn de effecten op niet-menselijke stadsbewoners? Verplaatsen dieren zich naar andere plekken? Hoe gaat het met de huisdieren?

Het Amsterdam Museum zoekt studenten die mee willen helpen om een (digitale) museumzaal te maken op coronaindestad.nl met dit thema. Daarvoor is het nodig om informatie, afbeeldingen, videos, etc. te verzamelen en enkele teksten te schrijven. Uiteraard wordt je daarin begeleid vanuit het museum.

Resultaat:

Margreet van Middelkoop, Emmy Nijhuis, Zoë Dijkstra, Mailo De Rooij, Didi Serényi, Arie Ebbenhorst en Joran IJsseldijk van de opleiding Toegepaste Biologie van Aeres Hogeschool in Almere hebben gezamenlijk een digitale museumzaal gecureerd.

De digitale museumzaal in het Amsterdam Museum is hier te vinden:

De natuur in een lockdown-stad – Corona in de Stad Archive – Corona in de Stad

Wij zijn in Amsterdam op zoek gegaan naar bijzondere, maar ook herkenbare verhalen die de (veranderende) natuur in Amsterdam in de corona tijd het best schetsen. Het is een diverse verzameling van verhalen, foto’s,  geluidsbestanden en grafieken geworden. Wij nemen je mee op reis door Amsterdam, van de dierenwinkels naar de stadsparken met ijsvogels en van de Amsterdamse grachten naar hoe mensen natuur in de corona tijd beleven“.

Voor meer info:

Roos van Maanen, Dr | Projectmanager Amsterdam Green Campus

Science Park 904 | kamer C2.221B |1098 XH Amsterdam

m: +31 6 30656518
mail: r.vanmaanen@uva.nl

corona lockdown stad>
Scrolling Image Frame
>
Scrolling Image Frame

Meer