Centrum voor Biotoetsen in de Sierteelt

Meld je hier vast aan voor deze bijeenkomst

Uw persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze bijeenkomst. Uw gegevens worden na gebruik verwijderd.

Titel:

Presentatie van plan van aanpak voor het Centrum voor Biotoetsen in de Sierteelt, 26 september.

Soort bijeenkomst:

Plan van aanpak presenteren en vragen beantwoorden

Inhoud: 

Plantum, Royal Van Zanten, Dümmen Orange, Keygene, Rabobank Nederland, Naktuinbouw, Wageningen Universiteit & Research, Universiteit van Amsterdam en Amsterdam Green Campus (samen de board next level 2.0) nodigen u van harte uit voor een startbijeenkomst over de lancering van het  “virtueel” Centrum voor Biotoetsen in de Sierteelt. Accent ligt op de ontwikkeling van voor ziekten minder gevoelige rassen.

Een jaar nadat het ‘Position Paper’ geschreven is, stuur ik u nu het Plan van aanpak.  Vorig jaar werd in een toen georganiseerde bijeenkomst duidelijk dat veel bedrijven samen vooruit willen op dit terrein.

We willen gezamenlijk een concrete stap zetten om voor een grote diversiteit aan gewassen en voor bedrijven met verschillende omvang van R&D (klein en groot), veredelingsinnovatie op het gebied van duurzame bloemen, planten en bolgewassen mogelijk te maken. Daarom nodigen we u uit op 26 september voor een meeting bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen.

We zullen het plan van aanpak presenteren en vragen beantwoorden.

Indien er voldoende interesse is en zakelijk commitment is, zal in seizoen 2019-2020 een tweetal expert-dagen (kennisdeeldag) en een ‘EFRO’ of andere gezamenlijke subsidieaanvraag worden georganiseerd.

De eerste Kennisdeeldag staat gepland op 29 oktober (10.00-16.00). Deze dag wordt georganiseerd in het kader van het POP3 project ‘Next Level Sierteelt’. Dit is een project dat een jaar geleden gestart is als pilot voor het landelijke Centrum voor Biotoetsen in de Sierteelt’.

Datum:

donderdag 26 september

Tijdstip:

15:30 – 17:30 uur

Locatie:

Naktuinbouw in Roelofarendsveen

Doelgroep: 

Voor bedrijven met verschillende omvang van R&D (klein en groot) die samen veredelingsinnovatie op gebied van duurzame bloemen, planten en bolgewassen mogelijk willen maken.

Deze bijeenkomst is georganiseerd door Plantum, Royal Van Zanten, Dümmen Orange, Keygene, Rabobank Nederland, Naktuinbouw, Wageningen Universiteit & Research, Universiteit van Amsterdam en Amsterdam Green Campus