Academische Werkplaats Voedsel: project ‘Bean me up’

Amsterdam Green Campus en de gemeente Amsterdam organiseren samen een nieuwe academische werkplaats voedsel.

Titel:

Academische Werkplaats Voedsel: project ‘Bean me up’

Soort bijeenkomst:

Informatie- en netwerkbijeenkomst

Inhoud: 

Amsterdam Green Campus en de gemeente Amsterdam organiseren samen een nieuwe academische werkplaats voedsel. Deze middag zal in het kader staan van het project ‘ Bean me up’.

‘Bean me up’ is de projectnaam van een consortium van partijen dat als onderdeel van een nieuwe korte keten werkt aan de ontwikkeling en vermarketing van veldbonen als alternatief van importsoja voor humane consumptie en als bron voor plantaardige eiwit. Dit project is een voorbeeld van de eiwittransitie in de praktijk vanuit meerdere kanten in de keten. Welke impact kan ‘Bean me up’ op termijn ontketenen? Wat drijft ons? Waar lopen we tegenaan? Wat verbindt ons? Wat is het belang voor de MRA?

Verschillende sprekers zullen de diverse thema’s rond het project ‘ Bean me up’  toelichten. Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 – 15.10 uur Welkom en inleiding eiwittransitie door gastheer Niek Persoon, Amsterdam Green Campus.

15.10 – 15.30 uur Introductie lectoraat en het consortium ‘Bean me up’ door Feike van der Leij, Lector Health & Food Inholland.

15.30 – 15.50 uur Introductie van de Veldboon door Joris Roskam, Marketing en innovatiemanager Vertify.

15.50 – 16.10 uur NMK Esbaco en de applicatie van veldbonen door Hans Huibers, Frontier NMK Esbaco.

16.10 – 16.20 uur Pauze

16.20 – 16.40 uur The story of Willicroft and vegetable protein by Brad Vanstone, Willicroft

16.40 – 16.55 uur Evaluatie

16.55 – 17.00 uur Slotwoord door Erik Koldenhof, Gemeente Amsterdam, programma voedselstrategie

Datum:

donderdag 22 april 2021

Tijdstip:

15:00 – 17.00 uur

Locatie:

TEAMS

Doelgroep: 

Overheid, onderwijs en bedrijfsleven

Organisator van de bijeenkomst is de Gemeente Amsterdam en Amsterdam Green Campus.