Urban Green Development – Anna’s Tuin en Ruigte

In een uniek stukje poldernatuur van 1,5 hectare in Amsterdam Science Park wordt een permacultuurtuin aangelegd: Anna’s Tuin en Ruigte. Een plek waar de natuur de ruimte krijgt en de biodiversiteit wordt gestimuleerd. Studenten van de nieuwe studie Urban Green Development van het Wellantcollege denken vanaf volgend jaar mee over de tuin.

Studenten van de nieuwe studie Urban Green Development van het Wellantcollege worden betrokken bij de verder ontwikkeling van de tuin. Deze mbo-4 opleiding start 2016-2017 en richt zich op een leefbare stedelijke omgeving met inzet van groen. Hoe maken we onze omgeving groener? Hoe kijken we naar ‘groen’, ook in relatie tot water in de stad? Hun proeftuin ligt in Anna’s Tuin en Ruigte.

Living Lab
Door mee te doen, worden de studenten van Wellantcollege en van de UvA meteen onderdeel van het living lab van de tuin. Hier genereren wetenschappers, ondernemers, bewoners, studenten, scholieren en andere geïnteresseerde kennis over alternatieve vormen van landbouw, natuurinrichting en natuurbeheer. Het living lab bestaat uit proefvelden, ecologische experimenten, onderwijsprojecten, excursies en informatievoorzieningen.

Ontmoetingsplek
Naast een kenniscentrum is Anna’s Ruigte en Tuin ook een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen leren over natuur en natuurwaarde door gebruik te maken van de natuurbibliotheek of deel te nemen aan informatiebijeenkomsten, lezingen, speurtochten en excursies. Mensen kunnen er verder samen tuinieren, groente en fruit verbouwen, wandelen, en vergaderen.