Novel Breeding Tools

De ontwikkelingen in de moleculaire veredeling gaan zeer snel. Het lectoraat Green Biotechnologie van Inholland heeft daarom, samen met de Universiteit van Amsterdam en de Amsterdam Economic Board een cursus opgezet voor werknemers in de veredeling. De cursus heet Novel Breeding Tools en maakt voor de praktische veredelaar inzichtelijk hoe nieuwe moleculaire biologische onderzoekstechnieken werken. Een mooie verbinding tussen theorie en praktijk.

De cursus Novel Breeding Tools toont de mogelijkheden van ‘DNA tools’ die het veredelingsproces aanzienlijk kunnen versnellen. Bij de grote groenteveredelaars zijn deze moleculaire technieken al gemeengoed, maar met name in de sierteeltveredeling staat het gebruik ervan nog in de kinderschoenen. De cursus is bestemd voor ‘klassieke’ (assistent) veredelaars en onderzoeksmedewerkers. De deelnemer leert moleculair onderzoek beter begrijpen en wordt zo een betere een gesprekspartner voor de onderzoekers die dit type onderzoek uitvoeren.

Klaar voor de toekomst van veredeling
Ad van Rooij, manager R&D van De Ruiter Innovations (rozenveredelaar), volgde als een van de eerste deze cursus. Hij meldde zich aan om praktische en theoretische kennis op te doen over deze technieken. “Het zal misschien nog wel even duren voordat deze werkwijze echt zijn intrede gaat doen in de veredelingssector, maar wij zijn er straks in elk geval klaar voor.”

Ontdek wat de cursus het bedrijf van Ad van Rooij heeft gebracht:

Meedoen? In februari 2016 start de tweede editie van de cursus. Zie voor meer informatie en aanmelden de website van Inholland